Kurs för CANT:s KabelTV(BMF2)-certifiering oktober/november

Efter fler år är CANT äntligen klar att starta upp KabelTV(BMF2)-utbildning i egen regi, som innehåller alla delar för en CANT-certifiering. Kursen sker under fem dagar, men är uppdelad på två veckor, med två dagar första veckan och tre dagar i den andra. Vi ber om ursäkt för kort tid innan kursstart.
 
Göran Björk och Dag Thönnersten är kursledare, som båda arbetat på Tele2 under en lång tid.
 
Kurstillfälle:
Del 1/ Tisdagen den 22 – onsdagen den 23 oktober 2024
Del 2/ Tisdagen den 12 – torsdagen den 14 november 2024
 
Plats:

Tele2 Techcenter, Torshamnsgatan 32 B, Kista (Stockholm). 

Kursinnehåll:

  • Kursen börjar med dB-begreppet innan vi går vidare till TV-signaler, främst digitala signaler men även analog transmission eftersom det fortfarande finns i många kabelTV-nät;
  • De olika versionerna av DOCSIS kabelmodemsystem;
  • Projektering av BMF-nät med aktiva och passiva komponenter. Varför man har förstärkare, för och nackdelar med olika signalnivåer;
  • Optiska fiberlänkar, varför man använder olika våglängder och hur man beräknar en fiberlänk;
  • Praktiska beräkningar av fastighetsnät och fjärrspänningsmatning av förstärkare;
  • Praktiska övningar: Korrekt kontaktering av koaxialkabel och montage av antennuttag är en förutsättning för att bli certifierad tekniker; Mätövningar av förstärkare med egna instrument.

Observera att du ska ha med dig ditt eget instrument. Om du inte har något måste det meddelas före kursstart.
 
Kursen avslutas med ett teoretiskt prov där du måste vara godkänd för att CANT-certifieras. Vad gäller den praktiska delen bedömer kursledarna dina kunskaper under kursen.
 
Kostnad:
Kostnad för kursen är 16 900 kronor per person, exkl. moms. Kostnaden faktureras före kursstart. I kursen ingår kaffe, lunch och kursmaterialet. Om du arbetar på ett CANT-auktoriserat företag blir du CANT-certifierad i fem år utan extra kostnad. Därefter kan du förlänga certifieringen. Om du arbetar på ett icke auktoriserat företag måste företaget först auktoriseras innan du kan bli certifierad.
Boende bokar du själv, men får tillgång till våra hotellavtal om du så önskar!
 
Anmälan:
Din anmälan måste vara oss tillhanda senast onsdagen den 9 oktober till Kristina Wirbing, kwi@branschkansliet.se. Anmälan måste innehålla namn på deltagare, företag postadress, telefonnummer, eventuell allergi och mail samt korrekt fakturaadress, med referensnummer om det behövs. Observera att anmälan är bindande!
 
Platserna är begränsade så vänta inte med din anmälan! Om kursen får för få anmälningar kommer den inte genomföras, vilket vi meddelar i god tid.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter